Bemutatkozás
Pályázat
Látványtervek, képek
Kommunikációs beszámoló
Műszaki leírás
Élő közvetítés

Pályázat
Elkészült a csepeli Pedál Aréna


Elkészült Csepelen 1211 Központi 35-47. szám alatt található Pedál Aréna, az első hazai kerékpáros rendezvénycsarnok és fedett akadálypálya, amely az első üteme annak a korábban bejelentett Pedál Market center fejlesztési beruházásnak, amely hazánkban egyedülálló módon egy ingatlanba kívánja integrálni a kerékpáros szakma színe javát, és egyedülálló módon lehetőséget biztosít a bringák iránti keresleti és kínálati igények kulturált, és teljes körű kiszolgálására. Az új létesítményben a versenyek és egyéb rendezvények helyszínéül szolgáló területek nagysága meghaladja a 2 ezer négyzetmétert, a lelátók befogadóképessége 1200 fő. A beruházást végző Angria Kft. az építkezés 204 millió forintos költségéből 61 milliót uniós pályázaton nyert el az Új Széchenyi Terv keretében kiírt „Turisztikai attrakciók fejlesztése” című uniós pályázaton, a fennmaradó részt saját forrásból biztosította.
A versenycsarnok átadásával tovább bővült az egykori csepeli gyártelepen letelepedett lakossági szolgáltatások köre. Az elmúlt években egyre több vállalkozás döntött úgy, hogy kihasználva a kedvező bérleti és a rohamosan javuló infrastrukturális feltételeket, irodáját, telephelyét a volt iparterületre költözteti.
A Pedál Arénát nagyszabású hazai és nemzetközi események, és egyéb a kerekpárás szakmához köthető rendezvények bevonásával kívánja hasznosítani a beruházó. A rendezvények pontos menetrendjéről, és az érdeklődők elképzeléseiről az egyeztetések megkezdődtek.

Az Európai Uniós forrásból megvalósult pályázat azonosító száma:

KMOP-3.1.1/F-11-2011-0050EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Új Széchenyi Terv
Csepeli Strandfürdő
Csepel Sport Club Alapítvány
Alapítvány Csepel Szabadidősportjáért
Glastonbury Kft.
Kargo-Bau Kft.