Bemutatkozás
Üzlethelyiségek
Látványtervek, képek
Műszaki leírás
Sajtómegjelenések

Műszaki leírás

Modul rendszerű kereskedelmi egységek

A Pedál Market gerincét a zárt állandó és a változtatható kialakítású modul rendszerű kereskedelmi egységek adják, amelyek az épület teherhordó raszterének megfelelően méretkoordináltak. Ezekben kapnak helyet a horgony szereppel bíró nagy forgalmú üzletek. Az egységek önmagukban megfelelnek az alapvető épületfizikai követelményeknek (hűtés, fűtés), mert a felújított csarnokszerkezet csak csapadékvédett, temperált és infrastruktúrával ellátott teret biztosít. A modulok zárt belső eladó és kiszolgáló tereket tartalmaznak, és igény szerint részben kétszintűek. Az egységek a közlekedő terek felé kirakattal, illetve nyitott börze térrel, illetve zöldfelülettel is rendelkezhetnek, ahol az áru közvetlenül a látogató felé bemutatható.

Konténer modulokból épített egységek

A csarnoktérben 34 db változó méretű és kialakítású konténerüzlet kap helyet.
Minden egység a 244 x 606 cm befoglaló méretű hajózási szállítókonténerekből épül fel, azok sorolásával, illetve egymás tetejére helyezésével. A külső falak elhagyásával, belső válaszfalak beépítésével tetszés szerint alakíthatók a terek.
Oldalfalai, az igényeknek megfelelően tömör vagy üvegezett portál elemek, kerülhetnek beépítésre. A konténerek eredeti ajtóit meghagyva, azok mögé üveg portált beépítve a bejárat fizikai védelme is megoldott. Az üveg portálok fém tokszerkezettel és hőszigetelt üvegezéssel készülnek.
Egy-egy „doboz” belmagassága 211,5 cm. A kétszintes kialakításoknál belső lépcső köti össze a két szintet, külső lépcső csak a 12 m2 alapterületű konténereknél alkalmazható. A szintkülönbség 244,5cm, 13 fellépéssel, 26 x 18,8 cm-es lépcsőfokokkal áthidalva.
Kétszintes kialakítás esetén a felső szinti irodákból / üzletekből kijutás biztosított az alsó konténerek tetején kialakított teraszokra.
A padló 20 mm vastag vízhatlan faforgácslapból és 120 mm vastag ásványgyapot lapokból áll, laminált padlóburkolattal. Teherbírása: 2,00 kN/ m2.
A konténerek oldalfalai standard kivitelben 6 cm hőszigeteléssel készülnek, ami extra felmerülő igény esetén 12 cm vastagságúra csökkenthető.
A faelemek külső borítása 0,6 mm vastag horganyzott, festett, bordázott acéllemez. A konténerek belső felületei festett gipszkarton felületek, a falakon és a mennyezeten, illetve laminált parketta a padlón standard kialakításnál.
Mind a fűtés és a hűtés elektromos berendezésekkel megoldott, az elektromos fogyasztás üzlethelyiségenként almérőkkel biztosított.

A csarnoktér külső falakkal határolt szélső mezőiben kialakított fix üzlethelyiségek

Ezekben a szélső mezőkben az üzlethelyiségek túlnyomó többsége rendelkezik utcai, külső homlokzattal és portálfelülettel. Minden helyiség galériázott, a jobb alapterület-kihasználás jegyében, mely galériák csak egy légtérként értelmezhetek az alsó szinti üzletrésszel. A galériák fém tartószerkezetűek, többrétegű építőlemez mezőkkel, laminált parketta burkolattal.
A fix üzlethelyiségek határoló szerkezetei hőszigeteltek, függetlenül, hogy a külső térrel vagy a csarnokbelsővel határosak. A fix üzlethelyiségek oldalfalai a meglévő téglafalakra erősített, hőszigeteléssel ellátott gipszkarton előtétfalak, illetve az igényeknek megfelelően üvegezett portál kialakításúak. A kétszintes kialakításoknál belső lépcső köti össze a két szintet. Az egységek belső felületei festett gipszkarton felületek a falakon és a mennyezeten, illetve laminált parketta a padlón standard kialakításnál.
A portálszerkezetek mindkét oldalon (külső falban vagy csarnoktérrel határos belső falban) fém tokszerkezettel és hőszigetelt, fóliázott (vagyonvédelem) dupla üvegezéssel kerülnek kialakításra. A fix üzlethelyiségekben lehetőség van vizes helyiségek kialakítására. Mind a fűtés, mind a hűtés elektromos berendezésekkel megoldott, az elektromos fogyasztás mérése üzlethelyiségekkel almérőkkel biztosított.