Bemutatkozás
Üzlethelyiségek
Látványtervek, képek
Műszaki leírás
Sajtómegjelenések

Sajtómegjelenések

Fedettpályás földtúrás bringásoknak

A 2011-es év utolsó előtti napján fedett pályás bringás dzsembori volt a Csepel Művekben.

A 2011/2012-es szilveszteri mulatság előtt egy nappal fedett pályás bringás dzsembori volt a Csepel Művek egyik, egykoron szorgos munkásokkal teli épületében. Szorgos munkások helyett ezúttal fürge és pattogós "rájderek" triáloztak, sprinteltek, monocikliztek és pámptrekkeltek a nagy rakás odahordott földből és különböző raktári elemekből kialakított bringás komplexumban.

Egy sokéves jövőbe mutató történet nulladik napjaként hozta össze Gulyás Misi az Indotrack PEDALEaRth nevű rendezvényt, amit a Csepel Szabadidősportjáért Alapítvány vett támogató szárnyai alá.

Az egész napos eseményen Fundango Gold Sprint, Pump Track, Monocycle, Trial és legális graffiti viadalok szerepeltek. Egy jóféle underground buli kerekedett forralt borral, virslivel, kandelábereknél melegedő nézőkkel és a hangulathoz illő (nemtudommilyenstílusú) zenével.

Az előbb említett sokéves terv főbb célkitűzései közt szerepel a hazai fiatalság (konkrétan a kisgyerekek), a kerékpáros utánpótlás nevelése, illetve egy komplett kerékpáros központ, egy kerékpáros mini-metropolisz létrehozása is.

Ennek előfutáraként a 2011. december 30-i rendezvényre készített pályákat továbbfejlesztik, hogy a minél közelebbi jövőben bármelyik bringás rágurulhasson. Erről később majd még többet...


2012.01.06 09:49
Mozgásvilág
Indotrack PEDALEaRth Pumptrack jam képgaléria!

A 2011-es év utolsó hazai bringás eseményének a csepeli Indotrack PEDALEaRth adott otthont. Több szakágban voltak versenyek. Íme a pump track verseny erdeményei és képei!

http://www.standmag.hu/cikkek/2011/12/indotrack-pedalearth-pumptrack-jam-kepgaleria2012.01.05 18:24
standmag.hu
Indotrack fedett pályás bringás jamboree

Adott egy hatalmas üres ipari csarnok, néhány támogató, lelkes szervezők, és máris kész az első hazai fedett pumptrack, triál, és egykerekű verseny.

Már nagyon régóta áhítoznak a hazai bringások egy fedett helyről, ahol időjárástól függetlenül lehet kerékpározni. Most úgy néz ki az álom valóra válhat. Sikerült szponzorokat is találni, és a mi híres Gulyás Misink is vállalta a pályaépítő, szervező szerepet, így aki a szilveszter előtti napot egy bringás jamboreen szerette volna tölteni, annak a lehetőség adott volt.

Négy különböző esemény is zajlott majdnem egyszerre. A leglátványosabb minden bizonnyal a „pumptrack” verseny volt. Ennek lényege, hogy egyszerre ketten indulnak egy emelvényről, és mint egy országútis üldözéses pályaversenyen, az nyer, aki a gyorsabb, vagy utoléri a másikat. Csak itt nem lehetett tekerni! Így az erőnlét nem annyira számított (kivéve a felsőtestet), de a kerékpárkezelés annál inkább! Aki energiavesztés nélkül tudta venni, ugrani az akadályokat, az igencsak be tudott gyorsulni a harmadik kör végére. Eddigre kellett ugyanis döntésre vinni a versenyt. A döntő futamokban már nagyon kemény küzdelmeket láthattunk, és ahogy mondani szokták: „A korpa elvált a pelyvától. Egy kis hiba, és máris a nyakadon volt az ellenfél. Tisztán látszott kik azok, akik sokat járnak bmx pályákra gyakorolni. Sajnos nem sok 20”-os bmx-es állt rajthoz, pedig a pálya adottsága inkább nekik kedvezett volna.

Az egykerekűsök sem maradtak üldözéses verseny nélkül. Nekik egy egyszerűsített trial pálya ált rendelkezésükre. Szó se róla, gyalog nem tudtam volna ilyen gyorsan abszolválni a szakaszt, mint ők bringával. Azaz monociklivel.

A triálosokat már sokkal nagyobb kihívások várták, és közel 5m-es magasság. Raklapok, vasúti talpfák, és maga a csarnok beton szerelvényei adták a szakaszokat. Nem kellett nagykabát a srácokra, pedig bent sem volt melegebb, mint odakint, de legalább az eső nem esett. Éppen ezért létfontosságú egy ilyen csarnok fenntartása, megépítése, és üzemeltetése!

Lassan megszokott színfoltjává válik a bringás eseményeknek a GoldSprint verseny, ahol két görgőre rögzített fixivel lehet egymás ellen versenyezni. Volt is jelentkező bőven, hiszen mindenki azt gondolta, hogy nem is olyan hosszú az a 20-30mp amit sprintelni kell. Azért a végére láttunk a lesavasodástól szenvedő arcokat:)

Összességében nagyon kellemes rendelvényen vehettünk részt. Látszott a szervezésen, hogy sietve lettek összerakva a pályák, és a szabályok is szinte helyben képződtek, azonban nem egy vérre menő profi versenyről volt szó, így mindenki elégedetten térhetett haza. A nyertesek komoly nyereményeket vehettek át, a nézők jól szórakoztak.

Még finom Hot-Dog-al felszerelkezett büfé is volt, életmentő teával (vagy fütyülős barackkal). Sőt két mobil wc is volt a helyszínen, amit még komolyabb rendezvényeken is nélkülöznünk kell sokszor. Nagyon reméljük, hogy Misiék profi pályákat rendeznek itt be jövő év elején, és versenyekben, bulikban is bővelkedni fog a használaton kívüli épület.


Az eredménylistákat ahogy megkapjuk, már rakjuk is fel nektek!

2012.01.02 16:55
www.velo.hu
Fedett földpályás bringás buli pénteken!

Ha azt írjuk, PEDALEaRth, vagy Indotrack, valószínű, hogy kevesebben kattintnak tovább, mintha csak annyit, hogy Gulyás Misi előszilveszteri bringás őrületet szervez 30-án, pénteken, a még csak éppen építési fázisba lépő első magyar fedett föld pályán, Csepelen!

A részletekről Misi tájékoztatott: Sok évnyi sportolás és munkálkodás után az Indotek Group-pal (www.indotek.hu) karöltve sikerül megvalósítanom ismét egyik gyerekkori nagy vágyam. Régi álmaimat most egy fedett föld pálya létrehozatala követi. A csepeli fedett csarnokban helyet kap egy BMX Cross szakág, a „line” is, és amint azt jól tudjátok, a BMX Olimpiai sportág! Itt Közép Európában sajnos nem sok ilyen pálya van, még az osztrák BMX/MTB válogatott is a közeli Senkvicébe jár edzeni. A kerékpársport számára szerintem ez a legfontosabb alap a fejlődéshez, hiszen a BMX Cross segítségével kerülhetnek leghamarabb (3 évesen) kapcsolatba a bringával sportszerűen a gyerekek.

Most viszont erről nem is szaporítom a szavakat tovább, beszéljünk a pénteki buliról! Óriási dolgokra az építés 0 fázisában nem kell számítani „csak” egy átfogó rendszerű kétkerekű őrületre, ahol mindenki kipróbálhatja magát néhány szakágban. Természetesen a Pumptrack-re és Gold Sprintre gondolok ez esetben, például a Buruczki Szilárd(MTB OX) vs. Prájczer Péter (BMX Cross) vagy Németh Kornél (MX1) vs. Borsay Szabolcs (Dragszter), újságírók vs. interjú alanyok, MTB-sek vs. országútisok, legendák vs. titánok összecsapásokra és így tovább…

Biztos vagyok benne, hogy van e párbajoknak létjogosultsága, izgalma, mivel ez külföldön már bevált dolog és én is igyekeztem úgy kitalálni a szabályokat, hogy erő és ügyesség a kihívás során igazán arányos legyen. Itt nincs papírforma!

Bizakodom, hogy kilátogatsz a rendezvényre és vendégül láthatlak téged egy Hot Dog-ra, teára esetlegesen egy forralt borra. Ha van kedved és energiád a Karácsonyi evés, ivást ledolgozhatod, kipróbálhatod magadat valamelyik szakág pályáján!

Információk:

http://www.facebook.com/pages/Indotrack-Pedal-Area/270659346314493

http://www.facebook.com/events/237299113007498/

2012.01.02 16:50
Bikemag