Bemutatkozás
Pályázat
Látványtervek, képek
Kommunikációs beszámoló
Műszaki leírás
Élő közvetítés

Bemutatkozás

A Csepel Művek területén található, jelentős építészeti értékekkel bíró Salló-Házban készül a Pedál Aréna fantázianevű fedett kerékpáros rendezvénycsarnok. A fejlesztés mind az épület jellegének köszönhetően, mind pedig funkciójában egyedülálló Európában. Egy mintegy 1500 nm-es kerékpáros földes akadálypálya, egy triálpálya és számos ügyességi elem kerül kialakításra, mobil lelátókkal felszerelve, mely lehetővé teszi helyi, országos, de akár nemzetközi versenyek lebonyolítását is.

A versenypálya és a lelátók kialakítása mellett a rendezvényeket kiszolgáló infrastruktúra (javítóműhely, vizes helyiségek, öltözők, mobil étel-ital elárusítóhelyek) megteremtése is a beruházás része, ami kiszolgálja a kerékpárosokat és az érdeklődőket, növeli kényelmüket a sportolás, illetve a rendezvénylátogatás ideje alatt.

Mivel a csarnok fedett, az általa nyújtott szolgáltatások nem szezonálisak, a pálya egész évben, hideg vagy esős időben is igénybe vehető, a világítás kialakításának köszönhetően, pedig az esti órákban is kiválóan használható.